QUE: Barra lliure de copia d‘arxius copyright i copyleft.

ON: Plac,a de la Virreina. Barri de Gracia. Barcelona.

QUAN: Diumenge 18.

HORA: De 12 del migdia a 17 de la tarda aprox.

CONTEXT: Mercat d‘Intercanvi de la Vil.la de Gracia. Dinar popular amb l‘Olla Movil. Xerrades de la Plataforma Transgenics Fora.

El col.lectiu Kernel Panic us convida a una accio dins la campanya estatal “Compartir es bo”, per denunciar la criminalitzacio, persecucio i atemoriment de les persones que intercanvien musica, pel.licules, llibres i altres formes de cultura a Internet.

L‘accio es fara en un estand del Mercat d‘Intercanvi de Gracia, on hi haura un ordinador farcit de tota mena d‘arxius, copyright i copyleft, des de documentals fins a xerrades. Qui vulgui i es porti els CDs verges de casa podra copiar allo que li vingui de gust.

Amb aquesta accio es vol demostrar la legalitat d‘una cosa que tothom fa i que ens volen fer creure que te consequencies juridiques, imposant-nos la por i la confusio.

La campanya “Compartir es bo” va comenc,ar el 7 de novembre a Bilbao, on diversos activistes van descarregar publicament d‘Internet la canc,o “Get on your knees” de Teddy Bautista, president de la SGAE, i es van autoinculpar davant les autoritats.

La segona accio es va fer a Madrid, a la fira d‘informatica SIMO. Alla, la propia policia va animar els activistes a descarregar la canc,o, assegurant-los que era una cosa legal que pot fer tothom i que no havien d‘inculpar-se, perque es un dret i no un delicte.

Aquesta reaccio contrasta amb el bombardeig per part de la industria, el govern i els grups de defensa de drets d‘autor, vers la criminalitzacio de qui intercanvia material digital sense anim de lucre.

El Metabolik Hacklab de Leioa, artifex de la campanya, deia en la seva presentacio: “Compartir musica i cultura a Internet NO es delicte. Compartir es la base de les noves formes d‘evolucio cultural que permeten les noves tecnologies i que practiquen mes de 2 milions de ciutadanes a tot l‘estat. Compartir cultura es facil, legitim i no delictiu”.

I afegia: ““Compartir es bo” reivindica la llibertat del fluxe de coneixements, cultures i tecniques (copyleft, software lliure, etc) front l‘esquerda digital sostinguda pels monopolis del software privatiu, les patents sobre el desenvolupament tecnologic i les tecnologies i lleis anticopia, que amenacen empobrir la riquesa cultural de la humanitat que es la xarxa i el coneixement cientific-tecnic”.

Mes a https://www.compartiresbueno.net

Copyleft 2005 Kernel Panic.

Verbatim copying, translation and distribution of this entire text is permitted in any digital medium, provided this notice is preserved.